Älgentrecoté med ris och grönsaker

Lagat till en riktig god rätt som jag gärna delar med mig av. Dessutom egenkomponerat.

Älgentrecoté
4 port (ca 500 kcal/port)

Ris och grönsaker:
480 g kokt fullkornsris
350 g ärter, majs, paprika

Koka riset och blanda i grönsakerna, värm ihop.

600 g älgentrecoté i 1 cm tjocka skivor
1 tsk olja
10 g smör
salt o peppar
5 dl vatten

Stek köttskivorna i olja o smör, salta och peppra. Häll på vattnet och låt puttra på medelvärme medan riset kokar. Ta ur köttet och gör en sås genom att blanda i skyn:

Sås:
grönsaksbuljong
1 msk maizena redning
1 tsk soja
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk råsocker + lite flytande honung
1 dl Laga lätt, 4%

Puttra ihop såsen några minuter och lägg i köttet för att värma på det.
Servera kött o sås med risblandningen.

Ät och NJUT!

Kategorier: : Middag