Fläskfilégryta

Här är en fläskfilégryta som är väldigt god och som jag "viktväktar"anpassat. Till grytan kan du servera ugnsrostad potatis/rotsaker, ris eller pasta.

Fläskfilégryta
4 portioner (ca 270 kcal/port)

c:a 500 gr fläskfilé
1 msk olja
1 gul o 1 röd paprika
2 små gula lökar
5-7 färska champinjoner
c:a 2 dl Laga lätt (lite beroende på mängd sås du vill ha)
3/4 msk soja
2 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
1 msk dragon
salt o peppar

Ansa fläskfilén och dela den i lagom stora bitar. Strimla lök o paprika och bita upp champinjonerna. 

Stek fläskfilén i oljan tills den fått färg, tillsätt pressad vitlök och lök. Stek med en minut. Tillsätt paprika och champinjoner. Stek ytterliggare nån minut. Tillsätt övrig kryddning och Laga lätt. Låt grytan puttra i 5-7 min. 

Späd med lite mjölk el laga lätt om du vill ha mera sås.

Servera till pasta eller potatis, tillsammans med en grönsallad.

Smaklig spis!

Kategorier: : Kött, Middag