Färsk pasta med laxsås
Veckans mattips, v.2115
Färsk pasta med laxsås, helt underbart gott. Testa!
Färsk pasta med laxsås, 4 port
1 port (558 kcal/port)
90 gram hackad gul lök
1 medelstor hel röd paprika, hackad
2 portioner (á 125 gr) lax
1 påse färsk pasta pappardelle
2 tsk rapskolja
1,5 dl matlagningsgrädde, 4%
1 dl lätt creme fraiche, 15%
1/2 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
1 tsk limesaft
hackad persilja
kryddning efter egen smak
flagad grana padano till servering
Stek lök, paprika och lax i oljan. Krydda med salt och citronpeppar. Tillsätt allt utom pasta och padano, låt småputtra fem minuter, smaka av.
Koka pastan enligt anvisningar på påsen.
Servera pasta och laxsåsen med en liten sallad. Flaga ost på såsen och strö lite hackad persilja över.
Ät och njut!!
Kategorier: : Middag, Veckans recept, Fisk