Dessa saftiga kalvfrikadeller är smaksatta med citron, parmesan och basilika. De smakrika köttbullarna får koka i tomatsås och serveras med spaghetti.
Frikadeller med pasta, 4 port
1 port (600 kcal/port)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
800 gr hela tomater (på burk)
1 msk konc grönsaksfond
3 dl vatten
1 tsk salt
500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk finrivet citronskal
1 dl hackad basilika
1 dl finriven parmesanost
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
280 gr okokt spaghetti
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i oljan på medelvärme tills den mjuknar. Tillsätt tomaterna, fond och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Mixa slät och krydda med salt.
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Blanda kalvfärs med ägg, citronskal, basilika, parmesan, salt och peppar. Rulla till ca 25 bullar (för 4 port) med oljade händer. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt sjuda ca 10 minuter.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Servera frikadellerna i tomatsås med pastan. Toppa gärna med parmesan och basilika.
Ät och njut!!
Källa: Buffé #3/2020