En lasagne som är vegetarisk, enkel att tillaga och så god!
Halloumilasagne, 6 port
1 port (450 kcal/port)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
2 frp krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
150 gr strimlad grönkål
400 gr halloumi
ca 9 torkade lasagneplattor
1,5 dl riven lagrad ost
Sätt ugnen på 220 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan utan att de får färg, ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, honung, buljongtärning, rosmarin, chiliflakes, salt, peppar och 2 dl vatten. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner kålen och koka ytterligare någon minut.
Riv halloumin grovt. Varva tomatsås, lasagneplattor och halloumi i en ugnsäker form, ca 20*30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost. Ställ in i mitten av ugnen och grädda ca 30-40 minuter.
Ät och njut!!
Källa: Buffé #11/2020
Kategorier: : Middag, Veckans recept