Lax i alla former är alltid gott och i kombination med ingefära blir det bara ännu bättre. Ingefära är antiinflammatoriskt och bra för fröbränningen.
Ingefärslax
2 port (430 kcal/port)
2 tsk ljus soja
1 tsk rapsolja
2 tsk riven färsk ingefära
2 bitar laxfilé à 140 g
100 g broccolibuketter
1 morot i slantar
100 g sockerärter
100 g strimlad purjolök
1/2 msk rapsolja
1/2 msk sesamolja
salt och peppar
Garnera med:
färsk timjan
Servera med:
limeklyftor
Blanda soja, olja och ingefära i en form och vänd runt laxbitarna. Låt ligga tills grönsakerna är nästan klara.
Fräs grönsakerna under omrörning i raps- och sesamolja. Smaka av med salt och peppar.
Halstra laxen 1-2 min på varje sida och servera med grönsakerna.
Ät och NJUT!
Källa: Må Bra