Köttbullar som får gosa till sig riktigt länge i tomatsåsen blir ljuvligt gott. Servera med färsk eller vanlig pasta.
Köttbullar i tomatsås med färsk pasta
3 portioner (530 kcal/port)
500 gr nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm vitlökskrydda
1 krm ingefära
1 krm paprikapulver
1 krm koriander
1 msk rapsolja
2 msk smör
400 gr krossade tomater
1 dl vatten
1 msk oregano
50 gr baby plommontomater
20 gr färsk basilika
250 gr färsk pasta
Blanda ihop nötfärs, salt, svartpeppar, cayennepeppar, vitlökskrydda, ingefära, paprikapulver och koriander lite snabbt. Rulla nio jämnstora kättbullar.
Stek köttbullarna i olja och smör så att de får en jämn stekyta.
Häll över krossade tomater (gärna med chili eller vitslökssmak), vatten och oregano. Låt koka ihop på låg värme under lock i minste 45 minuter.
Koka pasta och strö över färsk basilika på tomaterna medans pastan kokar.
Servera pasta och köttbullar i tomatsås. Du kan med fördel riva lite parmesonost över.
Ät och njut!