Saffransbiscotti

Mina nya favoritkakor till julen. Små och så goda! Enkla att göra och absolut för mig, ett måste, på julens kakfat.

Saffransbiscotti, 60 st 
1 st (50 kcal/st)

100 g smör eller margarin
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötte

Sätt ugnen på 175˚C.

Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.

Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg

Dela degen i 4 delar (för 60 st). Rulla varje del till en längd ca 30 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.

Sänk temperaturen till 100 grader.

Skär varje längd i ca 15 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.

Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.

Ät och njut!!



Källa: ica.se

Kategorier: : Tillbehör