Mina nya favoritkakor till julen. Små och så goda! Enkla att göra och absolut för mig, ett måste, på julens kakfat.
Saffransbiscotti, 60 st
1 st (50 kcal/st)
100 g smör eller margarin
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötte
Sätt ugnen på 175˚C.
Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg
Dela degen i 4 delar (för 60 st). Rulla varje del till en längd ca 30 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.
Sänk temperaturen till 100 grader.
Skär varje längd i ca 15 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.
Ät och njut!!
Källa: ica.se
Kategorier: : Tillbehör