Ratatouille

Här delar jag en av mina favoriter som är otroligt användbart som tillbehör till både fisk och kött. Funkar även bra till kyckling.

Ratatouille
6 portioner (100 kcal/port)

2 gula lökar
1 gul o 1 röd paprika
1 squash (zucchini)
1 burk krossade tomater ( gärna vitlök)
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
salt och peppar
1 msk oregano

Du behöver en lite större panna alt. en gryta till denna rätt. Strimla lök och hacka vitlöken, mjuka detta i oljan. Strimla paprika och skiva halvmånar av squashen. Stek på detta tillsammans med löken i ett par min tills allt blivit lite mjukt. Krydda med salt, peppar och oregano. Tillsätt krossade tomater och koka på svag värme, under lock, i 15 min. Ta av locket, rör om lite och koka på svag värme i ytterliggare 10 min. 

Servera gärna till grillat kött, fisk eller kyckling. 

Ät och njut!

Kategorier: : Tillbehör, Vegetariskt