Gratinerad Aubergine

Publicerat den Jan 11, 2023 |

Här bjuder jag på en vegetarisk rätt som passar alldeles utmärkt som förrätt.

Gratinerad Aubergine
2 port (250 kcal/port)

1 liten aubergine
3 tomater
1 msk finhackad gul lök
1 ½ dl (90gr) kokt ris, gärna råris
1 krm italiensk salladskrydda
¾ dl grönsaksbuljong, tärning
1 msk tomatpure’
6 msk riven ost, (30 gr) 17%
1 nypa torkad basilika eller annan örtkrydda

Klyv och gröp ur auberginen så att en cm-bred kant återstår. Skiva en tomat, hacka resten. Mosa det urgröpta från auberginen och blanda med tomathack, lök ris och salladskrydda. 

Fyll halvorna med blandningen och ställ dem i liten ugnsform. Blanda buljong och tomatpure, häll över och runtom auberginerna. Lägg på tomatskivor. Täck med riven ost och smula över basilika. 

Gratinera c:a 25-30 min i 200 grader.

Serveras med fördel som en god och nyttig förrätt.

Ät och NJUT!

Kategorier: förrätt, Vegetariskt