Här bjuder jag på en vegetarisk rätt som passar alldeles utmärkt som förrätt.
Gratinerad Aubergine
2 port (250 kcal/port)
1 liten aubergine
3 tomater
1 msk finhackad gul lök
1 ½ dl (90gr) kokt ris, gärna råris
1 krm italiensk salladskrydda
¾ dl grönsaksbuljong, tärning
1 msk tomatpure’
6 msk riven ost, (30 gr) 17%
1 nypa torkad basilika eller annan örtkrydda
Klyv och gröp ur auberginen så att en cm-bred kant återstår. Skiva en tomat, hacka resten. Mosa det urgröpta från auberginen och blanda med tomathack, lök ris och salladskrydda.
Fyll halvorna med blandningen och ställ dem i liten ugnsform. Blanda buljong och tomatpure, häll över och runtom auberginerna. Lägg på tomatskivor. Täck med riven ost och smula över basilika.
Gratinera c:a 25-30 min i 200 grader.
Serveras med fördel som en god och nyttig förrätt.
Ät och NJUT!
Kategorier: : förrätt, Vegetariskt