Fillimpa

Fillimpa är en grov limpa eller rågbröd som går snabbt att baka med bikarbonat, filmjölk, mörk sirap, vete och råg.

Fillimpa (ca 50 skivor) 
1 skiva ~ 40 gr (300 kcal/100 gr)

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
1 tsk salt
4 dl blandade frön, tex krossad råg, linfrön, solros, hirs
4 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap, eller brödsirap
1 liter lättfil
(0,5 dl olja av raps eller solros)

Rör ihop alla torra ingredienser noga. Häll i sirap, (olja) och filen och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
Häll i smeten i två smorda och bröade avlånga formar. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, c:a 100 minuter.

Låt smaka!!

Kategorier: : Veckans recept, Tillbehör