Ingefära är en av mina favoritkryddor, dessutom är det bra för förbränningen. Här kommer därför ett recept på en värmande soppa. Så god!
Ingefärskryddad kycklingsoppa
4 portioner (280 kcal/port)
2 kycklingfiléer á 125 g
4 salladslökar
1 msk olja
2 msk grön currypasta
2 tsk ingefära
6 dl hönsbuljong
2 dl lätt kokosmjölk (max 6%)
90 g fullkornsnudlar
100 g pak choi (kan ersättas med mangold el spenatblad)
Skär kycklingen i fina bitar eller strimlor. Skär salladslöken i skivor. Fräs kyckling och lök i oljan, tillsätt currypasta, ingefära, buljong och kokosmjölk. Bryt ner nudlarna i soppan. Låt allt puttra 2-3 min.
Hacka pack choi (el alt) grovt, rör ner och låt allt bli varmt. Servera gärna med en bit gott bröd. (ej inräknat i kcal)
Smaklig spis!
Källa: Krydda din tillvaro